Microsoft Copilot is Microsofts AI-assistent, ontworpen om de productiviteit te verhogen door middel van AI-technologie. Deze assistent biedt verschillende versies aan, waaronder Copilot in Bing en Copilot voor Microsoft365, beide met verschillende functies. Copilot in Bing biedt geavanceerde AI-chatmogelijkheden, terwijl Copilot voor Microsoft365 specifiek is ontwikkeld om te integreren met Microsoft365. Hierdoor kunnen gebruikers efficiënter werken in applicaties, zoals Teams, Word, Outlook, Excel en PowerPoint. Dit betreft echter dure licenties en deze zijn niet aangeboden in ons standaardpakket.
Elk Odisee-personeelslid én elke student kan wel gebruikmaken van Copilot in Bing.
Copilot is een generatieve AI-tool, net als ChatGPT, en werkt met hetzelfde GPT4-model. Copilot integreert het GPT4-model (om tekst te genereren) en DALL-E (om afbeeldingen te genereren) in je Edge-browser. Bovendien beschermt Copilot zowel jouw data als die van onze instelling, aangezien de data niet gebruikt worden om het model verder te trainen. Dit wil echter ook zeggen dat je prompts niet bewaard worden. Heb je dus dé perfecte prompt gevonden? Bewaar die dan in een eigen promptbibliotheek als je deze later nog wil hergebruiken.
Sinds maart 2024 kan je in Toledo-cursussen ook de AI Design Assistant gebruiken. Dit is een generatieve AI-tool die je kan ondersteunen bij het inhoudelijk uitwerken van verschillende cursusonderdelen. Meer informatie vind je in de Digitaleren-tip AI Design Assistant in Toledo.
Uitgebreide info over alle toepassingen van de AI Design Assistant vind je via KU Leuven Learning Lab:
Wooclap is een doeltreffende tool om alle studenten te activeren, bijvoorbeeld als herhaling of om voorkennis af te toetsen. Het bedenken van goede vragen, en dan vooral het formuleren van krachtige ‘afleiders’ bij meerkeuzevragen, vraagt wel best wat tijd.
Het vraagtype Creëren met behulp van AI kan hiervoor dé oplossing betekenen. De tool genereert op basis van een onderwerp, je cursustekst of PowerPoint-presentatie, een tekst, een weblink of zelfs een video in geen tijd een reeks meet meerkeuzevragen of open vragen die je vervolgens, met je kritische blik, verder kan aanpassen. Meer informatie vind je in de Digitaleren-tip Wooclap: vragen genereren met artificiële intelligentie.