Verpleegkundige rollen binnen het rouwproces bij kinderen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Leertijd

30 minuten

Vakgebied

Gezondheidszorg

Cursusbouwer

Verpleegkunde Aalst

Niveau

Basis - gevorderd

In België en Nederland sterven elke dag 250 mensen, waardoor meer dan 3000 mensen een ouder of partner verliezen. Volgens de Belgische Statistieken zijn er in één jaar 2127 mensen weduwe of weduwnaar geworden. Daarvan is minstens één inwonend kind jonger dan 25 jaar. Eén op de vijf kinderen ontwikkelen door het verlies van een ouder emotionele en gedragsmatige problemen.

Het overlijden van een ouder is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis en heeft nu en op latere leeftijd grote gevolgen voor de verdere ontwikkeling en opvoeding van het kind. Wanneer een overlijden onverwacht gebeurt, kan dit tot een complexer rouwproces leiden. Afhankelijk van de leeftijd van het kind zal het rouwproces ook anders verlopen.

Binnen deze e-learning wordt de behandeling van rouw en verlies bij kinderen onder de aandacht gebracht. Daarbij wordt de focus gelegd op de beleving van kinderen en adolescenten doorheen het rouwproces.

Welke rol krijgen verpleegkundigen bij het omgaan met rouwende kinderen? In deze e-learning verwerf je meer inzicht in de leefwereld van rouwende kinderen. Daardoor kan adequatere hulp aangereikt worden voor het kind en zijn omgeving. De verschillende rouwprocessen worden beschreven en er wordt dieper ingegaan op het begrip ‘gecompliceerde rouw’.

Om de leesbaarheid van deze e-learning te behouden, werd gekozen om de bronnen enkel op het einde van deze e-learning te vermelden.