Ga naar de inhoud
E-courses
Menu
  • Cursussen
  • Registeren
  • Aanmelden

Beschermd: Clusterdidactiek Voeding en horeca

Beschermd: Clusterdidactiek Voeding en horeca

Gepost op 29 maart 202329 april 2024 door Hilde Van der Haegen 2

Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Voer hieronder je wachtwoord in om het te bekijken:

Cursusmenu

Cursus home
Situering van de cluster
Situering
Werkvormen in voeding en horeca inleiding
Inleiding
Werkvormen : je didactische beginsituatie is de ‘game changer’
Basisinzichten die helpen bij je keuzes
Basisinzicht 1: psychomotorische vaardigheden aanleren is … een tijdrovend proces
Basisinzicht 2: (beroeps)attitudes aanleren … een continu aandachtspunt
De realiteit in de school met praktijkleraren aan het woord
Een didactisch restaurant, interne grootkeuken, schoolwinkel (John)
Interview met praktijkleerkracht Kris
Bezoeken organiseren
Theorie in een praktijkles oefenen
Basiswerkvormen
Werken met instructiefimpjes
Werken met recepten
Werkvormen: doe het eens anders in praktisch uitvoerende lessen
Woordspin en brainstorm: niet hetzelfde!
Iedereen doet mee: denken delen uitwisselen
Spelen in de klas mag
Inleiding
Gezelschapsspel als tool in je klas
Taalbewust koken: hoe doe je dat?
Hoe zou jij het doen?
De tips van Veerle
Samenhangende lessenreeksen maken in voeding en horeca
Wat is een “samenhangende lessenreeks”?
Enkele voorbeelden
Werkvormen in voeding en horeca: verdieping
Leerlingen zelf aan de slag met een leerpad
De waarde van Directe Instructie – (beginners, differentiatie)
Zorg voor een blik op de wereld: actualiteit
Leerplannen en leerplanhulp
Leerplannen zoeken en verder verkennen
Lesontwerpen in voeding en horeca
Voorbeelden
Links en bronnen
Interessante links
Bronnen
Evalueren in voeding en horeca
Inleiding
Voorbeeld
Auteursrecht © 2025 E-courses – OnePress thema door FameThemes
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}